Camilla fortæller levende om sit liv med fokus på verdensmesterskabet i Kina sidste år.  Camilla læser op af dagbog da hun lå i koma skrevet af hendes bror.
Camilla fortæller levende om sit liv med fokus på verdensmesterskabet i Kina sidste år. Camilla læser op af dagbog da hun lå i koma skrevet af hendes bror.

 

PRESSE INFORMATION

Årets sportsnavn triatleten Camilla Pedersen i Farum Arena

Camilla var inviteret til at fortælle om sit Tri-liv af Furesø Idrætsråd (FIR), der er paraplyorganisation for idrætsforeningerne i kommunen. FIR’s medlemsforeninger var inviteret. Mange var mødt op for at høre Camilla’s historie og for efterfølgende at overvære NordeaFondens prisuddelinger.

Triatleten Camilla Pedersen, som sidste år vandt VM-guld et år efter at have ligget i koma, fik hæderen som Årets Sportsnavn 2014 i Danmark samt BT’s Guld. Camilla Pedersen blevet verdensmester, men ud over det, gør de særlige omstændigheder omkring hendes ulykke og kamp for at komme tilbage præstationen til noget ekstraordinært.

Et styrt på cykel i 2013 med kraniebrud, kritiske indre blødninger omkring hjernen, brækkede knogler forårsagede 19 dage i koma. Med besked om et liv i kørestol ventede. Derfor var beretningen om Camilla Pedersen i september 2014 blev Triatlet verdensmester på langdistance i Kina allerede et år efter en meget spændende historie.

”Det har uden tvivl været mit livs hårdeste kamp. Jeg har vist hele verden, at alt er muligt, hvis man bare kæmper alt det, man kan”, sagde Camilla Pedersen. ”Jeg er glad og overrasket over, at det gik så hurtigt fremad, men jeg er mega stolt over alt det, jeg har opnået, for det har været en rigtig hård kamp”. Camilla lagde ikke skjul på, at der fortsat er mén efter ulykken, og at et tæt parløb med personlig coach Michael Krüeger, der styrer hendes træningsiver, skal gerne sikre, at hun fortsat kan være på toppen idrætsmæssigt, men også undgår varige mén efter ulykken.

Camillas indlæg gav tilhørerne et indtryk af en fantastisk atlet og et viljefast menneske, der har brug for konstant at udfordre sig selv, men som også har nogle følsomme og sårbare sider, som der ikke ofte fokuseres på.

 

Tilhørerne oplevede en spændende og medrivende beretning i mere end en time.
Tilhørerne oplevede en spændende og medrivende beretning i mere end en time.

 

 

FIR-FrederiksborgAmts_Avis
Camilla Pedersen – Tri Verdensmester 2014