Netop nu er det højsæson for at opkræve kontingenter i langt de fleste foreninger. Men hvad skal man gøre netop nu, hvor foreningerne pga. kommunens og regeringens nedlukning af idrætsfaciliteter, ikke kan tilbyde medlemmerne den træning som de betaler for?

Der er foreninger der lige nu mister medlemmer på den konto, hvilket naturligvis er et stort problem.

Furesø Idrætsråd (FIR) vil gerne opfordre alle medlemmer af foreningerne i Furesø Kommune (også kulturelle foreninger og spejdere) til at agere solidarisk, som i mange andre sammenhænge i denne svære tid.

Det betyder, at alle medlemmer bør betale deres kontingent når den opkræves, og på den måde støtte op om deres forening, der jo gerne skal overleve krisen. Foreninger er non profit organisationer, der ikke (for de flestes vedkommende) har en stor opsparing at tære på. Det kan betyde, at foreninger må lukke, hvis ikke medlemmerne støtter op. Langt, langt de fleste medlemmer kan tage sig råd til at betale deres kontingent, og bør gøre det af hensyn til deres egen forening. 

Bestyrelserne i foreningerne har rigelig at gøre med at finde ud af, hvad der skal ske, når hverdagen igen rammer os alle. En stor del af foreningernes økonomi kommer også fra sponsorer og fra arrangementer, som foreningerne afvikler. Virkeligheden er lige nu, at foreningerne risikerer, at der falder sponsorer fra samtidig med, at man ikke kan gennemføre sine stævner/arrangementer.

Medlemmerne opfordres derfor til at betale deres kontingent, i respekt for det arbejde alle de frivillige i foreningerne gør ikke blot i disse tider, men også i årene før og i årene efter. 

Vi skal stå sammen – samtidig med at vi er tvunget til at holde afstand.

Lars Køster Svendsen

Formand 

Furesø Idrætsråd